• 14 november 2016

Iedere manager heeft zo zijn eigen achtergrond. De ene studeerde bestuurskunde, de andere rechten en weer een andere taal- en letterkunde. Zo zijn er talloze profielen denkbaar. Tóch hebben vrijwel al die niet-financiële managers één ding gemeen: ze nemen bijna iedere dag beslissingen die financiële kennis vereisen. Een cursus financieel management voor niet-financiële managers bereidt ze daarop voor.

Door Richard Take

Managers zijn enorm belangrijke schakels binnen een onderneming of organisatie. Hoe specifiek onderdelen binnen een bedrijf ook zijn verdeeld en zijn voorzien van een manager, financiën komen er altijd bij kijken. Zo is ook een non financial vaak verantwoordelijk voor een budget. Of het MT spreekt bijvoorbeeld over een mogelijke bedrijfsovername. Iedere manager moet daar op niveau over mee kunnen praten.

cursus-financieel-management-voor-niet-financie%cc%88le-managers

Het effect van een cursus financieel management voor niet-financiële managers

Financiën zijn verweven door de complete bedrijfsvoering. Een gedegen kennis van financiën is daarom belangrijk om de juiste keuzes te kunnen maken. Ook voor niet-financiële managers. Een cursus financieel management voor niet-financiële managers voorziet hen daarom van financiële know-how, zodat ze in staat zijn financiële voorstellen te kunnen onderbouwen en informatie over te brengen op hun collega’s. De opgedane kennis kunnen ze direct toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden.

Een gedegen training stelt managers zonder een financiële achtergrond namelijk in staat om op niveau mee te kunnen praten over onderwerpen met een financiële kader. Dat voorkomt onzekerheid op het moment dat het tijdens vergaderingen over finance gaat. En maakt dat ze écht van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Welke manager wil dat nu niet?

Onderwerpen cursus financieel management voor niet-financiële managers

Trainingen finance voor non financials zijn er in diverse uitvoeringen. De volgende onderwerpen kunnen hierin aan bod komen:

Kernbegrippen
Financiële analyse
Investeren en financieren
Analyse van kosten en opbrengsten
Jaarrekening lezen

Een cursus financieel management voor niet-financiële managers volgen?

Wilt u zich ontwikkelen tot een betere gesprekspartner op het gebied van financiën, zelfverzekerder managementgesprekken in gaan en onderbouwde beslissingen kunnen nemen op basis van financiële gegevens? Een cursus financieel management voor niet-financiële managers leert u dat financiële taal geen Chinees is, maar voor u juist klare taal.

Analyses van financiële rapportages? Het nemen van investeringsbeslissingen? Financieringsvraagstukken bespreken? U heeft nu het inzicht verkregen in de financiële kernbegrippen, overziet ingewikkelde financiële begrippen en u maakt gedegen keuzes op basis van financiële informatie.