Biografie Richard Take

In hart en nieren een trainer financieel management. Na zijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit werkte hij als controller, universitair docent financiering en adviseur financieel management voor banken, ondernemingen en instellingen. De liefde voor het vak van trainer greep hem halverwege de jaren negentig: als freelance trainer bij de Vrije Universiteit Amsterdam, het NIVRA, NIVE opleidingen en Bureau Kees Horden. Sinds 2011 is Richard samen met Kees de Jong eigenaar en trainer van Bureau Kees Horden.

De trainingszaal is voor Richard een theater. Hij geniet er van om deelnemers op zijn geheel eigen en boeiende wijze verhalen te vertellen uit de praktijk. Het denken en doceren van Richard is volledig gericht op inzicht en toepasbaarheid. Zijn kennis en ervaring verandert tijdens de training in kunde door zijn passie, energie, inlevingsvermogen en praktijk-gerichtheid. Zo komt ogenschijnlijk saaie stof tot leven en wordt complexe materie eenvoudig ontrafeld. De theorie wordt op die manier inzichtelijk en beklijft. Niet voor niets is zijn motto: niets is zo praktisch als een goede theorie.

Richard is een blij en trots mens. Blij omdat hij zijn liefde voor het vak van trainer financieel management wekelijks mag uitvoeren. Trots omdat hij door de deelnemers van zijn trainingen zo ongekend gewaardeerd wordt. Die waardering heeft zich geuit in een zeer hoge Cedeo kwalificatie.

Sinds 1995 is Richard trainer financieel management voor niet financiële managers. De deelnemers aan zijn trainingen hebben een HBO(+) werk en denkniveau en zijn werkzaam in zeer gevarieerde functies. De deelnemers hebben gemeenschappelijk dat ze voor hun dagelijkse werk financieel management goed willen doorgronden. Om op die manier nog beter inhoud te kunnen geven aan hun functie, financieel onderbouwd meer invloed te kunnen uitoefenen en een betere gesprekspartner zijn van financieel specialisten.

Over Richard en Kees

Richard Take en Kees de Jong zijn de eigenaren en exclusieve trainers van Bureau Kees Horden.

Biografie Kees de Jong

Kees raakte als 13-jarige jongen op school tijdens de les handelskennis gefascineerd door het opstellen van zijn eerste balans. Het financiële vak is voor Kees liefde geworden toen hij leerde het te doceren.

Na zijn studie macro, fiscale en bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam werd Kees door Bureau Kees Horden uitgenodigd een training bij te wonen over Financieel management voor non-financials. Achteraf gezien een uitnodiging met grote consequenties voor zijn professionele leven. Kees was lyrisch over de training omdat de geboden samenhang voor het nodige inzicht en diepgang zorgde. Tijdens zijn studie aan de universiteit leerde hij allerlei onderdelen van het financiële vak. In de training werd op een glasheldere manier de verbanden tussen de verschillende onderdelen van het vak gelegd. Ook werd Kees duidelijk hoe de manier van doceren het verschil maakte. De ambitie van Kees was daarmee geboren: mensen oprecht helpen door ze relevant inzicht te verschaffen.

Kees besloot in 1991 trainer te worden. Jaren later geeft hij nog iedere week op zijn geheel eigen wijze inhoud aan de training Financieel management voor niet financiële managers. Daarbij is hij wars van al die kretologieën, terminologieën en definities. Deze worden door hem teruggebracht in gewone mensentaal. Kees geniet ervan als telkens weer bij de deelnemers de welbekende kwartjes vallen. Hij maakt dat waar door deelnemers het noodzakelijk inzicht te geven. Dit realiseert hij door zijn diepgaande kennis, zijn stijl van trainen en door de verdieping in en het bespreken van de cijfers van het bedrijf van de deelnemers. Met voorbeelden uit de eigen praktijk van de deelnemer zelf en actuele gebeurtenissen weet Kees de deelnemer vanaf het eerste moment te boeien. Die waardering heeft zich geuit in een zeer hoge Cedeo kwalificatie.

Terugkijkend constateert Kees dat hij als 13-jarige jongen nooit had kunnen bedenken dat ‘een balans’ zo centraal in zijn leven zou komen te staan. Het doceren heeft hem verrijkt en gesterkt waardoor hij humor- en passievol in het leven staat. Die stijl staat synoniem voor de manier waarop Kees volledig authentiek inhoud aan zijn trainingen geeft. Sinds 2011 is Kees de Jong samen met Richard Take eigenaar van Bureau Kees Horden.

Uitspraken van deelnemers

Benieuwd naar wat deelnemers zeggen over Bureau Kees Horden?

Bekijk hier de uitspraken

Cedeo geaccrediteerd

Bureau Kees Horden is Cedeo gecertificeerd voor zowel maatwerk bedrijfsopleidingen als opleidingen met open inschrijving. Het Cedeo is een onafhankelijke instantie die klanttevredenheidsonderzoeken uitvoert onder de klanten en deelnemers van opleidingsinstituten. In juli 2017 heeft het laatste onderzoek plaatsgevonden. Voor beide soorten trainingen heeft Bureau Kees Horden een 100% score behaald!

Lees meer >