Training Financiële analyse en management voor non financials

In de startmodule Basistraining finance for non financials wordt u een ‘helikopterblik van relevante financiële vraagstukken’ aangereikt. Tijdens de verdiepingsmodule Financiële analyse en management verschaffen wij u ‘de handen en voeten’ waardoor u daadwerkelijk grip krijgt op en richting kunt geven aan de financiële sturing van uw organisatie.

Over Financiële analyse en management

Verdiepingsmodule
Duur: 1 dag
Lestijden: 09.30 uur – 16.30 uur
Investering: € 670,- all-in
Locaties: Brummen, Vught, Soesterberg, Hoofddorp, Rijswijk, Bergen (NH), Zwolle, Leusden, Zwijndrecht, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven

Resultaten na deelname aan verdiepingsmodule Financiële analyse en management

Bent u verantwoordelijk voor de financiële sturing van uw organisatie? En krijgt u als non financial steeds vaker te maken met belangrijke financiële vraagstukken? De training Financiële analyse en management biedt u een helikopterblik en vergroot uw inzicht in relevante financiële vraagstukken.

Na deelname aan deze training:

  • heeft u kennis van financiële structuren, financiële sturing en waardecreatie
  • bent u in staat het rendement te analyseren en verbeteren
  • begrijpt u de terminologie van controllers en kunt u hierop inspelen
  • kunt u zelfstandig verbeteringen voorstellen en deze implementeren

Deze verdiepingsmodule van 1 dag is gericht op grip op de financiële sturing van een organisatie. We gaan hiervoor diep in op onder meer de business case.

De opgedane kennis kunt u na afloop van de training direct toepassen in de praktijk.

Interactieve training

De groepsomvang tijdens de training is maximaal 8 personen. U begeeft zich in een omgeving met andere managers en professionals, waarin op een dynamische, interactieve wijze wordt getraind.

Schrijf u nu in en vergroot uw financieel strategisch inzicht.

Of neem contact met ons op voor een vrijblijvend trainingsadvies op maat: info@keeshorden.nl.

Beschrijving training Financiële analyse en management

De training Financiële analyse en management is een verdiepingsmodule (1 dag) specifiek bestemd voor non financials en gericht op de financiële sturing van uw organisatie. Daarbij kiezen we bewust een strategisch uitgangspunt. Centraal staat allereerst de vraag ‘Wat is waarde en hoe kunt u die creëren om vervolgens de waarde van uw organisatie en van uzelf te vergroten?’ In de training Basistraining finance for non financials is u een ‘helikopterblik van relevante financiële vraagstukken’ aangereikt. Tijdens de verdiepingsmodule Financiële analyse en management verschaffen wij u ‘de handen en voeten’ waardoor u daadwerkelijk grip krijgt op en zelfstandig richting kunt geven aan de financiële sturing van uw organisatie.

Business case, rendement en kasstroom

In navolging van de training Financiële analyse en management besteden we ruim aandacht aan specifieke onderwerpen en terminologie rond financiële sturing van een organisatie. We gaan uitgebreid en diepgaand in op de business case, het analyseren van het rendement en de mogelijkheden om het rendement en de daaruit voortvloeiende kasstroom te verbeteren. Na de training bent u instaat om zelfstandig verbeteringsvoorstellen op deze onderwerpen op te stellen en te implementeren.

Financiële structuur en waardecreatie

Tijdens de training wordt ruim aandacht besteed aan het verbeteren van de financiële structuur en de creatie van waarde door autonome groei en via fusie en overname. Controllers terminologie passeren de revue, zoals: WACC, Noplat, Ronce, Free cashflow, DSCR, NPV, IRR. Het cruciale belang van waardecreatie voor uw organisatie wordt u inzichtelijk gemaakt. De training verschaft u de handvatten om een beslisser in dit proces te worden. Uw rol in en uw bijdrage aan uw organisatie zal hierdoor wijzigen.

Werkwijze

De module Financiële analyse en management wordt verzorgd door één of beide partners van Bureau Kees Horden. De training is bestemd voor professionals en managers die de module Basistraining finance for non financials hebben gevolgd. Of kunnen aantonen dat zij elders de kennis hebben verworven.

Bureau Kees Horden streeft maximale interactiviteit met u na om maximale borging en toepasbaarheid in de praktijk te realiseren. Om dit te bereiken werken wij op gestructureerde wijze met flip-overs, kunnen uw bedrijfseigen financiële cijfers onderdeel uitmaken van concrete praktische cases en is de groepsomvang maximaal acht deelnemers. Het studiemateriaal is bij de prijs inbegrepen en wordt bij aanvang van de training uitgereikt.

Bestemd voor

De training is bestemd voor managers en professionals die functioneren op HBO of Universitair niveau, zonder dat ze een financiële achtergrond hebben. De training is zeker ook geschikt voor personen die hun financiële kennis willen verversen of updaten.

Thema’s en onderwerpen

Strategische en operationele analyse van het rendement

· Sturing op waardecreatie
· Operationele verbeteringen
· Verbetering van de financiële structuur
· Autonome groei (investeringscalculatie: business case)
· Fusie en overname

Verbeteringen van het operationele rendement en kasstroom

· Operationele rendement: marge en omloopsnelheid
· Kostenmanagement: focus op kostenefficiency
· Capaciteitsbenutting
· Werkkapitaalbeheer

Verbetering van de financiële structuur

· Vermogenskostenvoet bepalen (WACC)
· De relatie tussen risico en rendementseis
· De rendementseis kwantificeren
· Eigen vermogen, hybride en vreemd vermogen en alternatieve financieringsvormen

Waardecreatie via autonome groei

· Onderbouwen business case
· Relevante parameters bij investeringscalculatie
· Netto contante waarde, interne rentevoet, terugverdienperiode
· Impact bestaande bedrijfsmiddelen op de investeringsbeslissing

Waardecreatie via fusie en overname

· Structuur
· Activa-passiva overname en aandelen overname
· Waarderingsmethoden en goodwillbepaling
· Fiscale en juridische aspecten

Terug naar het module-overzicht

Of neem contact met ons op voor een vrijblijvend trainingsadvies op maat: info@keeshorden.nl.

Investering

Deelname aan de module Financiële analyse en management vraagt een investering van 670 euro, all-in exclusief 21% BTW.

Deelname aan de module Financiële analyse en management als onderdeel van één van de totaalprogramma’s biedt u een financieel aantrekkelijk voordeel. De totaalprogramma’s bestaan uit trainingen die op inhoud gelijk zijn aan drie reguliere modules: Basistraining finance for non financials + Financiële analyse en management + Jaarrekening lezen.

U betaalt voor de totaalprogramma’s geen 2835 euro (prijs 3 losse modules) maar voor:
– Het Totaalprogramma 3 modules: 2625 euro all-in exclusief 21% BTW
– Het Totaalprogramma De klassieker: 2625 euro all-in exclusief 21% BTW, inclusief 2 x diner/overnachting/ontbijt

Naar het overzicht van de modules en totaalprogramma’s.

Lestijden

De lestijden voor training Financiële analyse en management zijn: 09.30 uur – 16.30 uur met een uur middagpauze.

Plaats en data

Onderstaand treft u de plaats en data van de training Financiële analyse en management met open inschrijving aan.

Bent u op zoek naar een Finance for non financials training die volledig afgestemd is op uw bedrijfssituatie? Dan kunt u kiezen voor een maatwerktraject.

TrainingStartdatumPlaatsInschrijven
Financiële analyse en management 28-03-2019Hoofddorpinschrijven
Financiële analyse en management 17-05-2019Zwolle / Apeldoorninschrijven
Financiële analyse en management 13-06-2019Soesterberginschrijven
Financiële analyse en management 24-06-2019Rotterdaminschrijven
Financiële analyse en management 29-10-2019Bergen (NH)inschrijven
Financiële analyse en management 01-11-2019Eindhoveninschrijven
Financiële analyse en management 19-11-2019Zwijndrechtinschrijven
Financiële analyse en management 20-12-2019Soesterberginschrijven

Locatiegegevens

Kasteel Engelenburg in Brummen
Kasteel Engelenburg ligt aan de rand van de Veluwe en is een hotel met golfbaan en conferentie faciliteiten. De familie Agricola en haar team ontvangt u op persoonlijke wijze in een historische ambiance met gevoel voor detail. Lunches en diners worden vanuit de Zuid-Afrikaanse keuken geserveerd in het 19e eeuwse Serre restaurant. Voor meer informatie zie: www.engelenburg.com

Plan uw route via Google Maps >

Landgoed Huize Bergen in Vught
De monumentale Villa uit 1916 ligt verscholen in een prachtig park met eeuwenoude bomen aan de rand van Vught. Het landgoed staat bekend om haar rijk gedecoreerde stijlkamers, authentieke details, een hartelijke ontvangst en gastronomische specialiteiten. Voor meer informatie zie: www.huizebergen.nl

Plan uw route via Google Maps >

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg
Dit comfortabele hotel is gevestigd in het voormalige missiehuis en klooster van Soesterberg. Het hotel is verdeeld over twee karakteristieke gebouwen die liggen in de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Het verblijf is gelegen op een strategische plek tussen Amersfoort en Utrecht. Voor een uitgebreid lunchbuffet of diner zijn gasten welkom in ProefLokaal de Wereld. Voor meer informatie zie: www.kontaktderkontinenten.nl

Plan uw route via Google Maps >

Hotel Courtyard Amsterdam Airport in Hoofddorp
Courtyard Marriott is gelegen aan een uitgestrekt meer midden in het Haarlemmermeerse Bos. De locatie is vanaf Schiphol Airport binnen 15 minuten bereikbaar en ligt op minuten afstand van Station Amsterdam Centraal. Het hotel grenst aan Claus, één van Nederlands grootste evenementenlocaties. Er is een brasserie aanwezig en er zijn meerdere restaurants en barretjes. De eetgelegenheden zijn uitermate geschikt voor uitgebreide lunches en diners. Voor meer informatie zie: www.courtyardamsterdamairport.nl

Plan uw route via Google Maps >

blooming hotel in Bergen (NH)

blooming hotel is een goed bereikbare locatie in Bergen (NH). De ligging in het duingebied geeft een gevoel van vrijheid en ruimte. De vele ruimtes binnen en buiten stimuleren om anders te denken en te doen. De rust inspireert en stimuleert. Het restaurant, Vigor, staat voor (h)eerlijk eten in een ongedwongen sfeer. Voor meer informatie zie: www.weareblooming.com

Plan uw route via Google Maps >

Landgoed Te Werve in Rijswijk
Landgoed Te Werve ligt in Rijswijk, op slechts 5 minuten van Den Haag. De locatie staat op een landgoed van 26 hectare en beschikt over luxe vergaderzalen en break-out rooms voor trainingen. De ruimtes beschikken over daglicht en hebben comfortabel meubilair. Lunches en diners worden geserveerd in de stijlruimtes op de begane grond. Bij mooi weer vinden de borrel en lunch plaats op het terras.
Voor meer informatie zie: www.tewerve.nl

Plan uw route via Google Maps >

Zwolle, Leusden, Zwijndrecht, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven
Definitieve locaties worden nader bepaald.

Uitspraken van Cedeo en deelnemers Cedeo tevredenheidsonderzoek

‘De tevredenheid over de opleiders is zo groot dat alle referenten hen de hoogst mogelijke score toekennen. Men prijst de docenten vanwege hun kennis, maar vooral ook om hun heldere, boeiende en humorvolle wijze waarop ze die over het voetlicht brengen’.

‘Als niet financieel iemand vind ik het al gauw saai als het over cijfers gaat, maar deze training werd zo enthousiast en meeslepend gebracht, met de nodige humor en boeiende actuele voorbeelden. Ik heb veel waardering voor de laagdrempelige en uitnodigende houding van de docenten’.

‘Men is vol lof over de deskundigheid van de docenten en de wijze waarop ze de lesstof presenteren. ‘Het is serieuze stof die met een leuke schwung wordt overgebracht. Ze zijn inhoudelijk en didactisch uiterst sterk, in die mate dat je nog gepassioneerd raakt van zo’n saai onderwerp. Met ontzettend veel energie en inspiratie wisten ze de groep enorm te motiveren’.

‘Het klantvriendelijke en het maatwerk roepen bij de referenten veel waardering. ‘Het is een kleine vriendelijke organisatie met korte lijnen, zeer professioneel en ze zitten boven op de actuele ontwikkelingen. Ze hebben de verwachtingen meer dan waargemaakt’.

‘Er is sprake van veel interactie en waar mogelijk is er veel variatie in werkvormen. Het was echt gericht op non-financials die op posten zitten waar ze met financiën te maken hebben. Ik heb op een heel positieve en inspirerende en op een hoog niveau les gekregen. De termen, waarden en kengetallen worden op een heldere manier en in hapklare brokken aangeboden. Belangrijke mechanismen en betekenissen van de cijfers worden kernachtig verwoord en uitgelegd en met actuele praktijkcases onderbouwd. Het biedt echt veel inzicht’.

‘De interactie met andere cursisten biedt een zeer positieve bijdrage. We hebben de jaarrekening van mijn eigen bedrijf en die van andere cursisten doorgenomen. Dat gaf veel inzicht en was daardoor zeer nuttig’.

‘Men prijst de docenten om hun kennis van zaken. Ook zijn de referenten vol lof over hun vermogen om met behulp van sprekende voorbeelden en in niet al te hoogdravende taal de groep te boeien. Omdat ze zelf uit het bedrijfsleven komen weten ze precies wat er in de bedrijven speelt en hoe MT-leden met elkaar omgaan. Ze gaan stevig in op de rol van de controller om inzicht te geven vanuit welk denken hij/zij handelt. Je krijgt bijvoorbeeld heel concreet handreikingen voor het aangaan van een gesprek over investeringen en hoe deze erdoor te krijgen en je doelen te bereiken’.

‘Woorden en zinnen die voor mij de trainingen weerspiegelen zijn: passionele uitleg – complexe materie wordt perfect ontrafeld – zeer actueel – veel verwijzing naar de actualiteit en de praktijk – zeer goed niveau – super boeiend – veel ruimte voor bespreking – de stijl van doceren is uniek’

Cedeo geaccrediteerd

Bureau Kees Horden is Cedeo gecertificeerd voor zowel maatwerk bedrijfsopleidingen als opleidingen met open inschrijving. Het Cedeo is een onafhankelijke instantie die klanttevredenheidsonderzoeken uitvoert onder de klanten en deelnemers van opleidingsinstituten. In juli 2017 heeft het laatste onderzoek plaatsgevonden. Voor beide soorten trainingen heeft Bureau Kees Horden een 100% score behaald!

Lees meer >

Ervaringen van deelnemers

‘Het is serieuze stof die met een leuke schwung wordt overgebracht. Ze zijn inhoudelijk en didactisch uiterst sterk. Met ontzettend veel energie en inspiratie wisten ze de groep enorm te motiveren.’

Bureau Kees Horden: specialist in financieel management voor niet-financiële managers